2022-07-03 113 浏览
假期前夕,要去酒吧Chill一吓!餐廳燈光昏暗,令人可以好放鬆。 中間有一張波枱,好技術嘅可以出去show off吓。 我自己就無謂顯醜喇。坐低先叫杯飲品傾陣計先。 【Real Pina Colade】 係用椰汁、菠蘿汁、rum酒調製,質地似沙冰,隨口一啖,暑氣全消!【Red Sea】 鮮紅欲滴,cranberry汁加上薑汁汽水調配,味道清新,男女都咁啱飲!之後我哋叫咗兩個晚餐同一份招牌焗生蠔share食。 頭盤先嚟,有意大利巴馬火腿,帶點鹹香味,有特色;仲有煙三文魚,口感亦很好。餐湯係意大利雜菜湯,湯底配料十足,健康開胃!主菜【招牌火焰烤雞】,見枱枱客都有叫。 淋酒上隻雞再點火,隨住燃燒火焰熄滅之後,香味撲鼻。 店員再攞返隻雞入去幫我地斬件,排列整齊再上返枱,好細心。 雞嘅外皮烤得金黃酥脆,雞肉保持非常鮮嫩,仲有肉汁流出添!另一主菜【紐西蘭頂級肉眼扒】伴碟有好多燒烤好嘅蔬菜!扒身外皮非常香口,帶點嚼勁,肉色粉嫩,質素真係唔錯!招牌生蠔有6隻,蠔肉飽滿。 配上蒜蓉焗烤,既食到生蠔嘅鮮甜味道,亦品嚐到蒜蓉烘焗焦香!一般酒吧嘢食都係一般般,呢間算係好高質,推介!
假期前夕,要去酒吧Chill一吓!

餐湯係意大利雜菜湯,湯底配料十足,健康開胃!
一般酒吧嘢食都係一般般,呢間算係好高質,推介!