2021-09-29
為左飲到我最近愛上的NUTTEA, 呢排放假都會搵D理由到葵芳行街食飯然後買NUTTEA做飯後甜品。今日就安排左到海馬床褥的葵芳分店訂張床褥比呀仔。LUNCH就訂左呢間食評唔錯既Boring?!。餐廳環境狹窄, 枱與枱之間痴得好埋, 同隔離枱客人係並肩而坐。我地都點左LUNCH MENU包餐湯同飲品, 另外再加點煙三文魚凱撒沙律🥗。成餐飯最好味既係加點的沙律, 煙三文魚油潤, 芝士🧀份量多還有煙肉脆脆增加口感, 但沙律菜唔太新鮮, 有部份氧化左變成生鏽色。餐湯唔得, 第一溫度唔夠, 只是微暖, 第二D麵粉竟然未煮溶, 好嚴重既失誤。一口和牛粒意大利飯 - 難食, 好少會用到難食去形容一樣食物, 但呢個真係入唔到口, 無味道既一碟飯, 自行加左胡椒同鹽落去都提升唔到個味道, 飯又煮得好淋, 大家可以將佢想像成一碗煮比啱啱開始食大人食品既小朋友🧒的無味飯仔。Boring手打牛肉芝士漢堡配薯角 - 認真講句, 侍應將碟食物擺係我地面前既時候, 第一個感覺係覺得都幾寒酸下, 一大隻碟, 一個無醬汁的漢堡包, 一條沙律菜, 份量不多的薯粒凌亂的散落在碟上。UMMM...其實餐廳可唔可以明白色香味
Boring手打牛肉芝士漢堡配薯角 - 認真講句, 侍應將碟食物擺係我地面前既時候, 第一個感覺係覺得都幾寒酸下, 一大隻碟, 一個無醬汁的漢堡包, 一條沙律菜, 份量不多的薯粒凌亂的散落在碟上。UMMM...其實餐廳可唔可以明白色香味的重要性。薯粒(不是薯角)又硬又無味。比較可取的是塊牛肉尚算juicy。