2014-01-17
已經好多年無去東寶食嘢!突然想起便帶家人去試吓啦!哈...結果我們都話無下次我們6點去到,原本5人但我們3人先到達,明明有大把枱也要我們人齊才能坐下。咁我即刻致電另外2人睇吓佢地去到邊啦!就喺果時又突然叫我們坐張5人枱。點知突然其中一位唔嚟!咁我就老實吿訴那位疑似太子爺的人兄4位。佢一知道就指我們坐另一張細D嘅枱,咁都算,那張是2-4人枱,但放不下我們的所有食物!太迫了食物方便order了一煲例湯(菜乾豬肺湯):那煲湯簡直係隔夜湯,我們懷疑唔知隔了幾多夜因為那些菜乾丶豬肺都煲到爛容容,又重味精,重要收$128,非常不值。季X紅好飲過佢好多,仲可以夾到湯料食,仲平東寶幾十蚊一煲呀!鴨汁荷葉飯:越食越咸,只有鼓油味,又無荷葉味。蒜蓉豆苗:味道尚可,不會太多油。風沙鷄:都唔明點解可以做招牌菜。無雞味唔在講,裏面未完全熟透,有D生!!!皮脆好多地方都做得到,完全無特別!$160半隻,又一低性價之作。清蒸沙巴石斑:全晚最好之食物。餐牌寫時價,問店員才知是$298/1條,話游水嘅!雖然貴咗D,但爸爸想食魚,咁就試吓。但佢地無撈起條魚比我地睇咗先囉!條魚好新鮮;因支魚旗豎起的。但咁嘅價錢食D餐非常貴
鴨汁荷葉飯:越食越咸,只有鼓油味,又無荷葉味。
蒜蓉豆苗:味道尚可,不會太多油。
但咁嘅價錢食D餐非常貴同不值!以酒樓價錢食大排檔!重要食物質素好一般,又要收多5%服務費,真係無下次!