2018-06-18
父親節當日(17/2),我同爸爸到一粥麵昇薈分店,訂咗兩碗功夫牛湯麵,兩碗喳喳,以及ㄧ碟腐乳通菜作午餐。當時下午兩點十分左右落單,直至兩點半才取得食物,當時生意不算太旺,但是需要輪候20個籌左右,等候有點耐,不是重點,重點是食物質素欠佳,遠離水準。這個功夫牛湯麵,我同爸爸吃過後十分失望,牛腩牛肚好似橡筋咁韌,爸爸一件都咬唔斷,我也是監生吞的,牛丸冇味冇口感,麵條有爽口彈牙有口感,我喜歡但是老爸牙唔好差點咬唔斷;碟腐乳通菜小小老但可以接受,老爸牙唔好我食晒;跟著試吃喳喳,又一驚嚇,喳喳裡的豆類多但有點硬唔夠綿,老爸不斷吐出豆渣,我就覺得似百寶粥多過喳喳,ㄧ邊飲一面要𡁻住吞,兩人吃完ㄧ口豆渣,要飲杯水漱口,清除豆渣...呢餐父親節午餐,感受是食品質素遠離水準,勝價比低,非常失望,相信下次好難再光顧了。(以上內容純屬個人感受,不喜勿插🙏)
碟腐乳通菜小小老但可以接受,老爸牙唔好我食晒;
(以上內容純屬個人感受,不喜勿插🙏)