2021-12-28 51 浏览
平安夜周圍都好Full,又唔想食西餐聖誕餐,搵到呢間新開小菜食評唔錯就嚟試試。我哋三個人未夠六點就到咗,佢大部分都係卡位,坐得算闊落,而且都好乾淨企理。餐廳日頭就做點心,夜晚做小菜。茶有得揀菊花,可以清下熱氣。我哋叫咗一個細羊腩煲,小炒王,蜜桃骨,同一個桶蠔煲,本身羊腩煲就已經送生菜。而落單侍應提我網上訂位優惠已經係送個蜜桃骨,我自己都唔知🤣侍應哥哥都好有禮貌,又提我哋叫呢幾樣已經夠食。一開始嚟咗個羊腩煲,不過要等佢滾一陣先,跟住就嚟其他餸,咁就食住等個羊腩煲。首先小炒王就好一般,有蝦乾同魷魚乾,比較咸,同都好乾,菜又比較油,我自己比較鍾意岀面食過加新鮮魷魚又有啲腰果嘅咁。跟住到個蜜桃骨,呢個都唔錯,冇咕嚕肉咁酸,有肉,唔係得骨。之後到個薑蔥桶蠔煲,呢個就真係好正,熱辣辣,好似有六七隻桶蠔大大隻,炸完外脆內軟,個薑蔥汁味道又啱啱好,呢個好值得推介。到羊腩煲,呢個又係非常好,細煲都夠三個人食,有好多羊腩,枝竹,冬菇,馬蹄,仲有荀,好足料,佢個汁個味道好好,初初覺得可以再濃啲,開蓋滾一陣收少少水就啱啱好,羊肉好淋,有少少羶味,正,另外啲配料都好入味,特別係冬菇好厚肉,勁好食。最後只係四樣嘢

最後只係四樣嘢已經好飽好滿足,特別羊腩煲同個桶蠔係好好食,希望餐廳可以繼續維持呢個食物質素水平,有機會會再嚟試其他小菜或者點心。