因为系香蕉仔落左order, 想揾间近香蕉仔既餐厅落脚,又想食日本野,见呢间OpenRice 可以订位,就拣左佢试下门口有个锣鼓,感觉好有气势,有个圆形既玻璃窗位,通透又开扬,入面既装修亦都好有和风色彩,半榻榻米既座位设计,头顶放左好几把日式既油纸伞,仲有一棵假既樱花树,真系令我想起日本北川半兵卫抹茶 x Sapporo 呢杯抹茶啤酒之前我都饮过的,再次见返佢紧系要再叫啦,抹茶同啤酒呢个配搭系几得意,饮到未尾系有好多抹茶粉系底,一d都无偷工减料酩鬼8贯寿司盛合由厨师发板既8贯寿司:吞拿鱼腩、帆立贝、油甘鱼、鲍鱼、牡丹虾、池鱼、鲷鱼 & 海胆(因为无人同我介绍,我都系凭我既味觉同认知估呢8款),用左越光米同赤醋,新鲜好味免治鸡肉棒鸡肉棒入面有鸡软骨,又软又硬咁,几得意既口感,生鸡蛋加上葱花同一个甜甜地既秘制酱,好夹又好食厚烧牛舌烧到岩岩好,有咬口带爽既口感黑松露鹅肝多士鹅肝都几大件,蘸左浆粉再炸,如果泊少少粉煎我会更喜欢,味道会更加甘香,仲有1块炸左既紫苏叶,整体都好食既鸡肾咬落爽身,无烧得过干粟米烧粟米烧至微微焦㶶,搽上蜜糖,又甜又好味整体食物都非常不错,但我坐个位有好多蚊,不停系我面

北川半兵卫抹茶 x Sapporo

厚烧牛舌
烧到岩岩好,有咬口带爽既口感

黑松露鹅肝多士

鸡肾
咬落爽身,无烧得过干

粟米
烧粟米烧至微微焦㶶,搽上蜜糖,又甜又好味

整体食物都非常不错,但我坐个位有好多蚊,不停系我面前飞过,成餐都好惊卑蚊咬,同埋店员明明讲左8点前交枱,但我7:15pm食物黎齐后,店员就礼貌地咁赶我埋单,我明白晚市岩岩开返,想做多转生意,但早左45mins就催就好似过分左d㖞