2021-10-01
先說服務,侍應不是背著多客人的廳面站立,就是眼殘 ,每次召喚都要示意三四次才有人看見。我們點一客香辣孜然牛肉,問侍會唔會好辣?有幾辣?佢答香辣囉😰。菜式方面先上招牌祥仔酸菜魚,色香味俱佳。再上香辣孜然牛肉,夠乾身,香料足,辣椒也足,能吃辣的朋友說有點勁度,另一個朋友就吃不下。不吃辣的朋友,勿點。再來黃金蝦仁,用一個普通碟子,放上一塊生菜葉,蝦仁放在菜葉上。一看已知是低劣水準。不夠乾身,黃金料瀉落,只能像醬汁沾在蝦仁上,也因如此,蝦人脆皮濕透,一點口感也沒有。前菜來了,酸辣紅海哲花,前菜不是應最快來的嗎?涼菜不會很花工吧。一看己不想吃,一個小碟,海哲花浸在水裏。我見識少,吃過的都會把水隔走的。不酸不辣,不是味兒。牛肉太辣再一個鳳梨咕嚕肉,又是用一隻普通嘅碟上, 完全冇擺盤,睇落去,係似 低級餐廳嘅出品, 份量少,菠蘿係罐頭貨,一啲口感都冇。祥仔辣辣冇可能有啲咁嘅出品,繼續這樣下去,等執。想叫冰沙,冇冰沙。想叫特飲,冇特飲。 餐牌有嘅咁基本嘢,都話冇。 水吧執咗,就除咗個餐牌佢啦。咁樣點做餐飲業呀。
菜式方面
先上招牌祥仔酸菜魚,色香味俱佳。
祥仔辣辣冇可能有啲咁嘅出品,繼續這樣下去,等執。