前幾日少有地冇帶飯,所以lunch time就跟左d同事去瑞士咖啡室食lunch喇!去到11點幾仲有早餐供應(佢地既早餐係由7點供應到12點嫁,正!)今次係我第一次去(同事們都覺得難以置信,係附近返左咁耐工,居然可以冇食過鼎鼎大名既瑞士咖啡室!我真係個大鄉里呀!)。去到第一個感覺係好懷舊,好似返返去80年代咁!叫左個早餐F,有牛油多士、西煎雙蛋同埋雪菜肉絲米粉,配埋凍飲先$39,係中環黎講真係好抵食!味道方面算唔錯,個牛油多士好脆、西煎雙蛋同埋雪菜肉絲米粉就不過不失啦。下次想黎試試佢個瑞士常餐!同事們個個都話佢個瑞士汁好好食嫁!最後想講既係呢d港式懷舊茶餐廳真係買少見少喇,大家要多多支持佢地,好好保留呢d香港既地道飲食文化呀!
去到第一個感覺係好懷舊,好似返返去80年代咁!

牛油多士、西煎雙蛋

早餐F