曾經係weekday兩次光顧過Simplylife覺得d食物唔錯,所以上星期五就打去book枱,仲指定要角落頭嘅sofa位(因為有BB),打算星期六同屋企人去試下。收線之後發覺自己計錯人數,於是再打去confirm,点知個waitress check唔番個booking,要pass個電話俾manager,最後先知個booking落錯咗係星期五,當時我真係好驚訝!!!到咗星期六,我哋準時到Simplylife,門口已經有好多人等位,但係我好高興角落頭嘅sofa位已經set好咗係度。我走去reception同個女manager講咗自己d資料,個女manager唔知係老眼昏花,定係本booking簿太細,佢睇唔到我嘅資料,要個waitress指俾佢睇,点知人數依然落錯。我見枱都已經set好,唔再同個女manager計較,不過佢就好輕挑咁話:七位?無喎,六個人,其中一個係BB咋喎。我都無佢咁好氣......跟住佢叫我企埋一邊等,心唸應該好快可以入坐,点知等下又一分鐘、等下又一分鐘,眼見個女manager係咁同d唔知セ客人social,又送佢哋出門口,又續個人派餐廳咭片,仲係咭片上寫埋自己個名,
到咗星期六,我哋準時到Simplylife,門口已經有好多人等位,但係我好高興角落頭嘅sofa位已經set好咗係度。我走去reception同個女manager講咗自己d資料,個女manager唔知係老眼昏花,定係本booking簿太細,佢睇唔到我嘅資料,要個waitress指俾佢睇,点知人數依然落錯。我見枱都已經set好,唔再同個女manager計較,不過佢就好輕挑咁話:七位?無喎,六個人,其中一個係BB咋喎。我都無佢咁好氣......跟住佢叫我企埋一邊等,心唸應該好快可以入坐,点知等下又一分鐘、等下又一分鐘,眼見個女manager係咁同d唔知セ客人social,又送佢哋出門口,又續個人派餐廳咭片,仲係咭片上寫埋自己個名,跟住又安排其他無book枱嘅客入坐。我等到由叉腰到面黑,差唔多等咗成十分鐘,個女manager先發醒夢咁問個不停係度忙緊嘅waitress:呢位小姐幾位?点解唔帶佢入坐?哈,佢真係好幽默,セ帶位唔係佢負責嫁咩???
一坐低,三張細圓枱拍埋,超低能嘅設計,想叫多d嘢食都放唔落,唯有好似d鬼佬咁傳下傳下囉。
我哋叫咗蟹沙津、幾個洋葱湯、龍蝦湯、三款不同嘅糙米飯、煆angel hair、羊架、肉眼扒、烏龍玫瑰茶、烏龍薄河茶同凍檸茶,d食物嘅質素非常好,我真係好欣賞佢\哋d大廚嘅水準,d麵包雖然唔算平,但係就好好味,我每次都忍唔住要買d返屋企食,yummy^V^
我嘅意見係Simplylife嘅食物值得一試,不過d服務同枱椅設計就不知所謂,隔們間Spaghetti House坐得舒服好多!