(非会员)
第一次接觸露斯餐廳係同事介紹, 一個簡單又怱忙嘅午餐本來就無咩驚喜, 但抬頭一看, 晚市小菜竟然只係$18!! 加埋佢地良好嘅服務態度, 卒之令我同老公放工嘗試左喇!$18小菜係任叫嘅, 於是我地叫左下列4樣:魚香茄子 - ok喎, 份量唔算少, 好入味下, 要黎送, 好"正"菠蘿咕嚕肉 - 唯一一個份量比較少嘅菜, 但味道都ok鐵板三杯雞 - 好香, 上菜時"沙沙聲", 幾香口金銀旦浸唐生菜, 清清地, 不過不失!呢餐飯好有住家feel, 唔好睇佢喺茶餐廳, 坐得都好舒服吓, d伙計又好體貼, 不停加茶加水, 埋單時又多謝前, 多謝後, 好客氣 ^^! 好老實講, 我去過一d所謂"高級餐廳"都未必有咁嘅禮貌就快情人節喇, 我都想推介呢間露斯餐廳比大家, 講真情人節唔一定去酒店食, 亦都唔一定去食西餐, 大家點解唔諗諗食中餐/茶餐廳? 响天氣仲凍凍地之下, 叫幾個熱騰騰小菜, 加上兩碗香噴噴嘅飯, 其實都好sweet架! 最重要係大家相愛姐, 去邊度食又有咩所謂丫? 不如慳多d錢早日結婚/買樓好過啦

$18小菜係任叫嘅, 於是我地叫左下列4樣:

魚香茄子 - ok喎, 份量唔算少, 好入味下, 要黎送
, 好"正"

菠蘿咕嚕肉 - 唯一一個份量比較少嘅菜, 但味道都ok

鐵板三杯雞 - 好香, 上菜時"沙沙聲", 幾香口

金銀旦浸唐生菜, 清清地, 不過不失!