2022-10-28
以前係港島食過Ninety’s 既Lunch,估唔到佢而家開埋黎元朗,仲要咁近我,仲要最近見佢晚市有50% off! 即刻去食個晚餐!Ninety’s 行精緻路線,裝飾好靚,上碟同好靚。我地叫左兩個Mains+兩個More 2 Go :銷魂飯($198)、香辣蟹肉意大利粉($188)+ 燒耶菜花豆腐沙律($108)同日式香洋鱒魚配香橙果醬($208)。銷魂飯一聽就知係叉燒飯,不過今次係西式fusion 既叉燒飯,將瘦叉燒切到簿身再配上蜜汁,白飯加上兩顆流心蘭王蛋,再加上鼓油。好似食緊熟悉既叉燒飯,但又有啲陌生,有趣既配撘。香辣蟹肉意大利粉好入味,辣味係滲左入蟹肉同意粉,食物同調味無分開,亦唔會一啖辣啲一啖無咁辣,煮得好出色。燒耶菜花豆腐沙律係一個凍食既沙律,耶菜花煮到一咬就散開,唔會硬身,但口感依然係爽口既!豆腐係細細口,先炸過,所以唔會散開,仲配埋羽衣甘藍。而個人覺得最好食係個日式香洋鱒魚!魚煮得啱啱好,明明煮熟左,但食落口感滑到魚生咁,配埋個香橙醬,超夾啲魚肉!Must try item!!另外叫左兩杯飲品,一杯cocktail It’s Easy ($52)同一壺茶 Milk O
Ninety’s 行精緻路線,裝飾好靚,上碟同好靚。
另外叫左兩杯飲品,一杯cocktail It’s Easy ($52)同一壺茶 Milk Oolong ($58)
男朋友話It’s easy 偏向lemonade味道。
我飲既係Milk Oolong,茶葉好少見,個味有種淡淡既甜味,好好飲!佢仲會擺啲茶葉係杯側邊俾我睇同聞下未沖水前既味,視覺味覺嗅覺都滿足到。
Ninety’s 食物質素甚高,趁而家仲做緊半價,大家記得快啲試😁