2014-08-18
講真沖繩係窮鄉海港, 賣的菜當然不是什麼高檔菜, 但食海鮮當然新鮮為主要. 早到左,買了8個迷你 donuts 邊等朋友邊吃。一男店員竟然說本店不能吃外邊食物。我斬义燒雞嚟就話姐。9個人食飯都吾會少錢拉。這個開場已經先搞到幾個早到的人不高興. 點失魂魚1 條390, 買單變490. 都算啦. 但話新鮮魚毫無光彩已唔好食. 叫和牛刺身上卓時是冰的根本未融雪. 食下串燒念住好d 點知黎到唔熱唔凍. 大佬呀你以為自己做法國菜咩. 餐後我攞個5吋 cheese cake 比朋友試。佢話要收160蚊。甘當然吾洗佢比刀义。自己用快子食。買單佢竟然照收。食左7千幾蚊叫經理嚟佢吾嚟。甘餐廳趕客咪吾再去囉
题外话/补充资料: