2K
朋友曾經向我介紹過呢間餐廳,中英文名字都有趣鬼馬,好容易記,呢日喺銅鑼灣,就特登上去睇吓食吓😆餐廳有好多骷髏頭骷髏骨圖畫,睇落都幾有趣😆。叫咗 $128嘅「吞拿魚他他」同埋 $78嘅「鴨肉醬鴨肝慕絲脆片(二人份)」😆「吞拿魚他他」餐牌上咁樣形容:「Avocado, fried white tuna, crackers, salmon roe with ponzu dressing」;呢個「吞拿魚他他」一共有四層:第一層(最上邊)係炸吞拿魚,外邊脆卜卜,裏邊有吞拿魚肉碎😋;第二層係 cracker, 脆卜卜非常輕身😋;第三層係牛油果蓉🥑,味道清新😋;第四層似乎係薯蓉再加啲碎吞拿魚肉,我唔係好肯定,不過滑脫脫😆;呢個組合出奇地好味,賣相亦都靚靚🤩,亦都因為加咗 ponzu ポン酢,所以味道清新😋「鴨肉醬鴨肝🦆慕絲脆片」餐牌咁樣形容:「Crackers with Duck Rillettes & Foie Gras Mousse: Bite-sized cold dish, considered as appetizer or snack in Spanish cuisine」;我從來未見過

「鴨肉醬鴨肝🦆慕絲脆片」餐牌咁樣形容:「Crackers with Duck Rillettes & Foie Gras Mousse: Bite-sized cold dish, considered as appetizer or snack in Spanish cuisine」;我從來未見過西班牙🇪🇸Tapas 有呢個小食,如果有一定係新派 西班牙🇪🇸Tapas😋;呢個 Appetizer 賣相好 Colorful, 又係靚靚🤩;嗰兩塊 cracker 質感似印尼蝦餅,不過冇蝦味,顏色可能嚟自蔬菜,cracker 又係好輕身😋;「鴨肉醬鴨肝」有鴨肉又有鴨肝,食落有鹹香,加埋火龍果、紅桑子、藍莓🫐一齊食,非常清新好味😋

呢餐真係有小驚喜😋
2021-09-30