2017-08-10 228 浏览
朋友先前因老闆請客到韓舍食晚飯,今晚再帶我重臨此地回味韓風正盛,到處都係韓燒餐廳,不過韓舍特別於食物種類多,疏果,肉類,熟食,炸物,刺身,壽司,沙律,甜品應有盡有訂晚上七點,人客唔算多,食既過程逐漸滿座,可能香港人普遍夜放工xd韓燒部分有大板/小板選擇,圖中為小板,四邊分別有粟米芝士,泡菜蛋,兩種湯可以煮疏菜,當中粟米芝士無論用作肉/疏菜配料相當搭配,而燒既過程服務員會一直主動加添配料,而大板主要燒肉,無旁邊既配料食物種類多,豬牛羊雞魚,不同調味方法,疏果都有唔同選擇,更可以燒大樹菠蘿!,而且食物會不斷補充近門口位置有刺身,壽司,自助沙律吧,刺身即叫即切,有七款種類!而且冰鎮,夏天都唔怕變壞熟食方面都有好多選擇,有多國小菜,另外有一款蟹粥,雖然放題食粥好似有少少蝕,不過個粥好重蟹味,足料,煲入面有蟹!小食方面都有好多選擇,當中有個芝士火腿多士,香口得黎入面重大大塊芝士,芝味無窮另設有甜品區,有不同既甜品/水果提供而且重有綿花糖,燒八爪魚丸機可以DIY, 非常受小朋友歡迎總括韓舍食物款式比一般放題多,一次過可以試不同既菜式食品質素唔會差過其他放題,服務員夠主動,為你換煮食紙,食物不斷補充
朋友先前因老闆請客到韓舍食晚飯,今晚再帶我重臨此地回味

另設有甜品區,有不同既甜品/水果提供

而且重有綿花糖,燒八爪魚丸機可以DIY, 非常受小朋友歡迎

總括韓舍食物款式比一般放題多,一次過可以試不同既菜式
晚市218/位絕對可以食回票價!
2017-08-09