好多都无食过自助餐,因为想食蚝同鹅肝,揾左好多间,最后决定去The Promenade,可能我哋比较迟Book位,所以按排的位置都偏远,但吾紧要,反正左右两边都系吉枱,仲可以安安静静同老公食餐饭。但由于座位位于Live-Band附近,都比较嘈。讲番食物,我哋准备6:30入座,现场见到好多食物,好多种类,当时都期待,坐好后就开始攞食物,本身想先攞左鹅肝,负责的厨师刚开始煎,OK,咁去攞小笼包,见到好多人都话小笼包必食,大厨先开始包紧小笼包。。。咁唯有攞牛扒,鳗鱼同甜蛋。。。牛扒可能佢刚切左个边位俾我,好韧同好干,完全无肉味,鳗鱼好㶶,又咸,甜蛋尚算正常。。,老公出去攞食物时,佢刚见到鹅肝煎好,就攞左一份俾我,佢自己就攞左好多长脚蟹脚同牛扒,鹅鴡尚算OK,长脚蟹脚无咩味道,佢食个件牛扒太生,所以都食吾落(补充番,收碟服务员同我哋讲,好多人都食左一啖就吾要件牛扒,可能煎得吾好食),之后都有食啲基本野,蚝,鱼生,咖喱,沙律。。。。。当然都有攞到大家话好味嘅小笼包,系多汁同尚算OK,反而我觉得蒜泥白肉就系全场最好味。。。其他都系一般但佢哋补充食物真系好慢,小笼包食左一次后,想再出去攞,又系等厨师

,完全无肉味,鳗鱼好㶶
,又咸,甜蛋尚算正常
。。。其他都系一般

但佢哋补充食物真系好慢,小笼包食左一次后,想再出去攞,又系等厨师搓紧个皮,蒸都未蒸,鹅肝又系等佢慢慢煎,最过份我觉得好味嘅蒜泥白肉,只见过一次,就无再出。。。。成晚我都系食左好少野,行到出去攞食物,样样都系等佢补充中,搞到无晒兴致。

至于服务方面,尚算OK啦,但有个别服务员吾知系咪未瞓醒,仲有食物系碟里面,佢竟然要想收走,我话未食完,佢反问番我仲未食完?同埋地方好迫,啲服务员好钟恴企系走廊中间吾走开,食客人来人往,佢都若无其事企系度。。都吾知佢想点。

总括嚟讲,食物种类系好多,但吾好食,补充食物又慢,吾会再去。
2024-02-22
  • 小笼包,蒜泥白肉