2017-06-17
今日等朋友收左工之後,就同佢去旺角食打邊爐。地方都幾大,店員仲安排左卡位俾我地坐,坐位者幾寬闊舒服,好適合打邊爐。一坐底店員就詳細向我地講解餐牌,仲介紹俾我地聽有邊d食物推介我地食,由於我同朋友都中意食海鮮,所以我地最後揀左象拔蚌海鮮餐任食既火鍋配料都有好多款式~落完湯底之後,就可以出去攞自己中意既醬料,醬料區乾淨企理飲品都係自助形式,都幾多款俾我地揀我地比較中意重口味,就揀左馬來喇沙大頭蝦湯底,的確好足料,有兩隻大頭蝦、豆卜同花生碎係裡面,飲落都幾濃郁,唔會好辣呢度仲有刺身任食,塊塊都好厚片,鮮甜肥美😋火鍋配料方面,我地個個餐係可以享有以下海鮮一次性:海星班、有殼蠔、象拔蚌、珊瑚蚌、鮑魚仔、聖子同桂花蚌樣樣都好新鮮,特別鍾意桂花蚌,口感好爽口彈牙, 而蠔海水味好重,食落好creamy帶子爽口,牛柳粒、牛小排同肥牛都好有牛味,而且唔韌,肥瘦啱啱好墨魚滑好彈牙新鮮,蟹籽丸同午餐肉都唔錯~蔬菜新鮮,響鈴脆卜卜,個人最中意個烏冬,口感好煙韌🤤飯飽飽仲有飯後甜品,有雀巢雪糕、雪糕糯米糍同牛奶樂仲有雪糕機,可以diy個人既雪糕雪糕味道幾濃,而且都幾軟滑,係成餐既happy ending😎整體來講
任食既火鍋配料都有好多款式~
落完湯底之後,就可以出去攞自己中意既醬料,醬料區乾淨企理
飲品都係自助形式,都幾多款俾我地揀
呢度仲有刺身任食,塊塊都好厚片,鮮甜肥美😋
墨魚滑好彈牙新鮮,蟹籽丸同午餐肉都唔錯~
蔬菜新鮮,響鈴脆卜卜,個人最中意個烏冬,口感好煙韌🤤
飯飽飽仲有飯後甜品,有雀巢雪糕、雪糕糯米糍同牛奶樂
仲有雪糕機,可以diy個人既雪糕
整體來講,食物質素唔錯,而且火鍋配料款式好多,又有得自製雪糕,唔錯。