2023-08-28
之前都食過一次呢類型既串燒自助放題,今次呢間第一次黎食,食物種類都幾多,有豬有牛有雞,又有吾同既蔬菜款式,價錢方面也相對可以,基本上係得一種套餐,吾同時段價錢吾一樣。講下食物先,我比較推薦肉方面牛舌同m6和牛牛柳,呢兩種肉係我係甘encore的選單之一,肉質好好牛味之餘又好入口,我比較想食到食物原味,所以基本上都係點下鹽就食了,所以係只沾上鹽黎講係的確吾錯,係新鮮既味道,無雪櫃既味道,所以質素真係唔錯👍蔬菜方面我鍾意翠玉瓜同日本甜薯,翠玉瓜燒起上黎味道清甜多汁,表面乾淨,應該係落單先切出黎比客人,日本甜薯係細細粒果種,燒完一口一個,甜甜地又吾會好飽,食落好好味!仲有一樣係必食既係菠蘿!燒菠蘿好好味😋多汁又多左燒既味道!佢哋呢到有幾樣比較特別的食材,例如係雞皮同豬大腸,雞皮我覺得要燒得耐啲,燒到佢啲油係甘滴出嚟,燒到表面有啲金黃金黃色,會比較好食,豬大腸都要燒得耐一啲,確定佢熟左先可以食,相對黎講豬大腸我覺得要沾一下醬油膏黎食,先比較好味😋鍾意重口味既朋友都可以好似我甘試吓呢兩種食材!總結黎講,呢個串燒自助方便又省力,只要放岩位置,串燒就會轉動,我哋只需要等待美味熟成就好了!
仲有一樣係必食既係菠蘿!燒菠蘿好好味😋多汁又多左燒既味道!