2018-09-06 120 浏览
去到銅鑼灣朋友表示想食放題,好耐無食放題既我諗起滿屋,立馬決定去食。除左餐牌上既款式之外,依度有好多食物都係自助餐形式,超多種類包你食唔哂!例如鮮蝦、鮮蜆、自製沙律(有青爪、蟹籽、螺肉、泡菜、中華沙律等)、原件木瓜甜品、章魚小丸子、酸青瓜、白雲鳳爪、醋黑木耳等,個人都幾鐘意食章魚小丸子,食左2粒幾有口感,有食到章魚粒,唔會得舊粉放落口。仲有埋爆谷機,係幾有趣,不過就無大興趣無食到。其他餐牌上既食物同一般放題一樣,刺身是必須要食的!而且絕對唔會令人失望,推介三文魚同象拔蚌特別新鮮而且有質感,絕對不會”梅”! 另外特別推介榴蓮炸彈同芝士香芋丸,熱辣辣之餘好有榴蓮味同香芋香,同埋入面真係小流心,唔會超級滯! 另外好鐘意食個鹽燒鯖花魚,好有日本風味,亦有鮮味。叫左蟹皇海鮮粥,除左鮮蟹味仲有蟹膏架真係唔錯,不過份量有小小大,同朋友2個人食唔哂。飲品方面都係勁多,仲要有埋酒精飲品依枝芒果味既酒妹適合女仔飲。最後就係甜品,然有好多種類但已經太飽淨係食到個泡芙同限定左每人1杯既雪糕,有Haagen-Dazs同Movenpick,我簡左最簡單又好味既雲利拿味黎做今次晚餐既一個美好總結。留意返晚市放題9:
推介三文魚同象拔蚌特別新鮮而且有質感,絕對不會”梅”!
另外好鐘意食個鹽燒鯖花魚,好有日本風味,亦有鮮味。
留意返晚市放題9:30pm後入座仲要有85折,抵食!