2005-08-14
很同意bon vivant的看法,我們一入去,就看到師正在房內吸煙,當時還有兩個食客在,他看到我們進入,才"係錦二"洗手,之後便切魚生給我們了,看到又真係有點怕怕,好在都沒有肚痛。我們叫了帆立貝刺身、三文魚壽司、鱆紅魚壽司、油金魚壽司、魚安魚康魚肝壽司、比目魚壽司、針魚壽司、鯨龍壽司、牛肉壽司、牡丹蝦刺身和鰻魚飯。帆立貝刺身- 好新鮮好爽,但好像沒有什麼味道,真奇怪。三文魚壽司- 三文魚好大片,新鮮又好味,如何再肥一點相信會更加好味。鱆紅魚壽司- 味道鮮甜,實在無話可說。油金魚壽司- 我的至愛,可惜唔多地方又平又好,這裏相信係例行。(魚安)(魚康)魚肝壽司- 很肥美,又鮮味,但唔知膽固純高唔高呢?比目魚壽司- 比較上淡口,但都好有口感,可以一試。針魚壽司- 幾好味,很有咬口,幾特別。鯨龍壽司- 比較上口,唔多好食。牛肉壽司- denny 話麻麻。牡丹蝦刺身- 蝦肉很鮮甜,但可惜唔夠大隻。鰻魚飯- 鰻魚燒得剛剛好,好好味;飯好唸口,好有口感,唔錯。這裏的食物真係唔錯,價錢又唔貴,如果衛生能夠再好d就更好了。
帆立貝刺身- 好新鮮好爽,但好像沒有什麼味道,真奇怪。
鱆紅魚壽司- 味道鮮甜,實在無話可說。
比目魚壽司- 比較上淡口,但都好有口感,可以一試。
針魚壽司- 幾好味,很有咬口,幾特別。
鯨龍壽司- 比較上口,唔多好食。
牛肉壽司- denny 話麻麻。
牡丹蝦刺身- 蝦肉很鮮甜,但可惜唔夠大隻。