2018-01-21 171 浏览
朋友轉左去荃灣返工,搞到我都多左去依邊食野,原來荃灣都有間高質西餐廳!先係餐廳環境已經好浪漫燈光偏暗、又會播放不同的抒情歌曲食物方面選擇甚多,有牛扒、魚類、羊架、意粉⋯⋯而且加$50就可選配套餐,包沙律+餐湯+飲品+甜品,都幾抵食巴馬火腿蜜瓜$78其中一樣至愛的前菜,每次去西餐都會點的菜式,新鮮爽甜,好開胃雙影帶子配墨魚子 $118我地都被個菜名吸引,好有意思原來是一冷一熱的帶子,一邊是煎香過,另一邊是冷盤,全都很有鮮味!不會有雪藏的味道烤帶子南瓜意大利飯 $148食帶子食到停唔到,真係好好味😋😋香口帶子配上南瓜汁的意大利飯,兩者味道好夾,米飯亦易咬,唔會過硬!香煎尖吻鱸魚柳伴龍蝦汁 $148愛吃魚的朋友一定要試的菜式無骨的魚柳煎完都好嫩滑,加點龍蝦汁食帶出鮮味,而且味道幾特別!——————————小插曲:我地食完主菜後,突然醒起還未吃沙律和餐湯,便問問店員原因。原來我地點菜時忘了說要套餐😅 於是店員便加單為我地再送上沙律餐湯,服務態度很好👍餐湯是南瓜湯,好甜hot chocolate 好香濃、香滑當晚是朋友生日,提早跟店員說了請他們安排蠟燭+生日字句於甜品上🎂🍰在送上甜品時,還會特意

先係餐廳環境已經好浪漫
燈光偏暗、又會播放不同的抒情歌曲

巴馬火腿蜜瓜$78

雙影帶子配墨魚子 $118
我地都被個菜名吸引,好有意思

烤帶子南瓜意大利飯 $148
食帶子食到停唔到,真係好好味😋😋

香煎尖吻鱸魚柳伴龍蝦汁 $148
愛吃魚的朋友一定要試的菜式

——————————

餐湯是南瓜湯,好甜

hot chocolate 好香濃、香滑

在送上甜品時,還會特意播放生日歌
好有氣氛
😊😊😄