今日興致勃勃諗住出去食餐好嘅,就去咗銅鑼灣海旁美食街度食飯。本來諗住去嗰間食海鮮嘅「Coast」,點知帶位嘅經理態度非常差,心諗食服幾好但係服務態度差都會食得唔開心,所以即刻去咗對面嗰間餐廳 「el Born」。餐廳嘅裝修格調偏向年輕活潑,唔係浪漫優雅嗰種。店員嘅服務態度良好。我地點在一共四個Tapas 同埋一個 main, 可惜全餐飯最精彩嘅竟然係杯叫「water-melon」嘅cocktail 。杯嘢飲清清的甜好啱夏天飲。其實我哋都成日周圍去搵好嘢食,本來帶着冇乜期望的心情,但係實在好耐無試過咁失望。所有嘢食同價錢不符,實在少得好可憐。而重點係唔好食。個薯條其實係OK, 雖然得小小。但係之後嗰啲真係⋯總括而言啲嘢食好似冇season 過咁,淨係係面上面灑少少野。好bland.....會下廚驚我哋即刻係度諗自己會點樣煮會好食啲⋯⋯只可以講個廚師嘅天份不夠。個scallop 好乾好暖, 上面放啲菜,除咗食到一執salt之外我咩味都食唔到本來expect的清新開胃化為烏有。Chorizo 好味,但其實個廚師要做嘅只係加熱,you can't really screw it up. 但又係

本來expect的清新開胃化為烏有。

Chorizo 好味,但其實個廚師要做嘅只係加熱,you can't really screw it up. 但又係得個兩舊仔,值唔值真係見仁見智。

之後個個octopus係唯一碟我覺得唔細的,但都係一樣我同我partner都覺得淡而無味。😖

之後我partner嗰個main dish 係ribs。但係我慢慢都想唔到連main都係得兩舊仔。同埋竟然好似完全冇marinated咁, 我真係未食個一舊無味嘅ribs。所以去到呢一刻我真係唔知講咩好啦。然後我partner同我講佢連啲肥膏都未煮熟,食唔到⋯

No next time.