2021-05-02
🍴黑松露醬薯條(細) 跟餐+$28.薯條炸得都脆, 而個黑松露醬令個薯條好食左好多, 帶有淡淡黑松露香味。.🍴流心蛋煙三文魚意大利麵 $91.意大利麵配有流心蛋汁, 個蛋汁撈埋個麵一齊食, 邊食都有陣蛋黃香味。另外, 個煙三文魚片份量都正常, 而且又鹹鹹地咁, 同個意大利麵好夾。.🍴羅勒青醬燻雞意大利麵 $88.第一次試個羅勒青醬, 個醬汁都唔錯, 有少少青草味咁。而個麵入面又夾埋d雞肉同d 好似瓜子ge 粒粒一齊食, 令個麵更有口感。.🥤極品賞奶茶 (跟餐).茶味太淡, 而且太甜。似用奶粉沖出黎咁, 有少少失色。.呢間系台灣餐廳黎, 平日都少出開西營盤呢帶食間。但實情呢帶系有好多文青cafe, 感覺都唔錯。.講返間店個環境先, 裝修簡潔, 以米白色做主調。好有文青氣色, 食飯都好岩黎打下卡。.食物味道上, 一碟意大利麵個份量都好大碟, 好岩同朋友share黎食。個意大利麵本身都煮得唔錯, 都叫系有誠意。可惜在d飲品上就一般般, 台式飲品太甜, 而個奶茶味又太淡。
🍴流心蛋煙三文魚意大利麵 $91
🍴羅勒青醬燻雞意大利麵 $88
🥤極品賞奶茶 (跟餐)
茶味太淡, 而且太甜。似用奶粉沖出黎咁, 有少少失色。