2015-03-06 2842 浏览
自己黎呢度打边炉已经有好几次,今次一班旧同学gathering同行8人谂住黎食返次招牌老鸭汤底既hotpot实无死,一早book定位,平日都怕会爆场,点知今次黎,book左原本旧舖,店员就带左去隔离两间叫太子火锅而且黑麻麻既店舖,残旧唔紧要,黑麻麻都算,坐到入去真系零招呼,调味品前后叫左3 次先加得晒8个人既豉油内,叫左两个煲底,招牌老鸭汤同蕃薯鱼汤底,以往每次食亲老鸭汤底店员都会先装每人一碗,仲好细心地分鸭肉,今次竟然无,失望 , 叫野食时就梗系自己写晒店员上台,无左店员佢地细心既服务后,成班同学都表示失望,唔帮忙分汤,起码都放低个汤(壳)等我地自己整,连呢样都好,净系讲我自己,已经唔想再返去食老三火锅。
2015-03-05