2020-06-02 1617 浏览
係尖沙咀行完街,之後OpenRice搵到呢一間都幾多好評嘅日式居酒屋,決定一試!!試後非常有驚喜,會推薦比大家-平日晚上人流都唔算特別多,岩哂同朋友聚舊。呢一間日式居酒屋嘅裝修非常有特色,好似一間充滿日本復古味嘅玩具屋咁樣,牆身都擺滿左唔同特色嘅懷舊玩具。餐牌方面:前菜沙律、壽司、刺身、卷物、燒物、火鍋、串燒、拉麵炒飯.... 基本上樣樣齊,多選擇到要簡返10分鐘雖然平時食得多日本菜,但呢一間嘅食物質素真係有保證,基本上每一樣野都覺得有質素,不馬虎🥰-火炙左口魚壽司及火炙三文魚壽司超推薦左口魚,完全係入口即化,入口係魚脂既酒香🤤三文魚都好嫩滑,而且欣賞呢一度嘅壽司飯細細舊,唔會有飯蓋過咗刺身嘅感覺!高質!大蔥特上吞拿魚腩卷吞拿魚腩蓉都幾新鮮,細細件咁易入口燒汁鰻魚反卷正常水準,填飽肚子之選🤣牛肉壽喜燒呢一個受喜燒係有少少驚喜嘅,因為價錢只係100頭,但係食到嘅牛肉質素唔錯,牛味濃,而且一啲唔靚得肥膏嘅肥牛,入面既配料份量都幾多,性價比幾高最後係呢一度嘅串燒同埋燒物都好推介,呢度有好多款特色串燒,建議大家可以留肚試多幾款,今次我就試咗黑蒜黑豚肉卷,即叫即燒,外皮燒到脆卜卜,食落仲有軟骨,

平日晚上人流都唔算特別多,岩哂同朋友聚舊。

餐牌方面:前菜沙律、壽司刺身、卷物、燒物、火鍋、串燒、拉麵炒飯.... 基本上樣樣齊,多選擇到要簡返10分鐘

火炙左口魚壽司及火炙三文魚壽司

大蔥特上吞拿魚腩卷
吞拿魚腩蓉都幾新鮮,細細件咁易入口

燒汁鰻魚反卷
正常水準,填飽肚子之選🤣

牛肉壽喜燒
最後係呢一度嘅串燒同埋燒物都好推介,呢度有好多款特色串燒,建議大家可以留肚試多幾款,今次我就試咗黑蒜黑豚肉卷,即叫即燒,外皮燒到脆卜卜,食落仲有軟骨,口感真係一流!

流心芝士年糕
呢一個都唔錯,佢嘅外皮微焦,入邊嘅芝心年糕微微溶化,食落軟糯糯,好香!