2022-07-08
今次呢間Cafe其實都有好多分店,本身係以旅遊做主題。後來慢慢開始擴張,但仍然喺其他分店到可以感受到舒適同慢活嘅感覺~日式大阪燒風味煙三文魚薄餅🍕 $138日本大阪燒嘅元素再加西式薄餅,食落都好夾✨ 煙三文魚俾得好慷慨,除咗邊邊之外啖啖都食到三文魚😍醬汁用咗黃芥辣,食落都有少少攻鼻🤣pizza底係偏薄嗰種,邊邊好脆,但餅底都係略嫌有啲硬。不過整體食落都好夾✨4/5😋抹茶心太軟流心蛋糕配雲呢拿雪糕 🍦$78睇落去細細個,仲要呢個價錢感覺有啲貴🤣但一食落口真係有驚喜嘅感覺✨抹茶味好香好濃,而且個蛋糕表面焗到微脆,無論味道同口感都好好😍 一開始食覺得係滿足嘅甜,但食到最後就會覺得有啲膩。如果減返啲甜度應該會更加好食✨4.3/5😋蘋果蜜桃鮮打紅茶 $54 (少甜)食咗重口味嘅嘢,想飲返啲fresh嘅嘢中和🤣一開始飲落口覺得好新奇,唔可以話佢冇味但係感覺就係唔太甜又唔太酸又冇乜特別突出嘅味道。我諗呢種就係健康嘅味道🤣但飲得出紅茶幾香,而且真係鮮榨啲蘋果落去,飲到好真實嘅蘋果味,仲有啲蘋果皮~3/5😋其實仲有好多fusion菜都想試,但佢一個Pizza份量都好多,食唔到咁多🤣 坐卡位感覺上就比較迫
日式大阪燒風味煙三文魚薄餅🍕 $138
4/5😋
抹茶心太軟流心蛋糕配雲呢拿雪糕 🍦$78
4.3/5😋
蘋果蜜桃鮮打紅茶 $54 (少甜)
3/5😋
其實仲有好多fusion菜都想試,但佢一個Pizza份量都好多,食唔到咁多🤣 坐卡位感覺上就比較迫啲,但今次咁啱坐咗吧枱就幾舒服~