人氣Cafe 「桔梗」姊妹店開左就第一時間Bookmark左,終於等到今個星期日放假可以同朋友嚟😬大約下午三點幾黎到 門口都多人等位,等左一陣有得入座。🔸台北燉牛肉意粉$78🍝店員提醒呢個意粉有少少辣,食落覺得辣味好輕微,有少少似四川個種麻辣味,幾特別。牛肉有啲半熟既狀態,肉質好腍,而且仲有好多肉碎,意粉軟硬度適中,唔錯!🔸雞肉凱撒沙律配溫泉蛋$78🥗首先吉穿個溫泉蛋,蛋汁流晒出嚟,撈勻佢😍雞肉好嫩,一啲都唔鞋唔痴牙,面頭有啲藜麥,沙律菜好新鮮,沙律醬汁嘅份量都啱啱好令沙律菜都沾滿醬汁。不過啲麵包糠脆啲就更加好啦!🔸焦糖蘋果·伯爵茶·檸檬🍋🧇$128💯呢個真心推薦,一上菜就聞到好香伯爵茶味,入口都好香濃,沾埋旁邊既蘋果果醬、蘋果金寶碎及伯爵茶Cream 同埋焦糖醬食好好味。最驚喜係球雪糕係檸檬味,通常啲餐廳都用雲呢拿雪糕,檸檬酸酸甜甜好清新,好解膩😋🔸玉桂蘋果燕麥奶搖$48其實本身想飲咖啡,見佢有自家製咖啡烘焙既房,好吸引,但係太晏過嚟驚夜晚瞓唔着🙈揀咗感覺上健康啲嘅燕麥奶😗有一層玉桂粉係面頭,散發陣陣香味。個人覺得蘋果味唔算濃,主要飲到玉桂味同奶味。餐廳佔地好大,如果坐窗邊位置嘅話,

🔸台北燉牛肉意粉$78🍝

🔸雞肉凱撒沙律配溫泉蛋$78🥗
首先吉穿個溫泉蛋,蛋汁流晒出嚟,撈勻佢😍

🔸焦糖蘋果·伯爵茶·檸檬🍋🧇$128

🔸玉桂蘋果燕麥奶搖$48

餐廳佔地好大,如果坐窗邊位置嘅話,天氣好陽光夠晒充足,俾人好休閒好舒服嘅感覺。

呢度仲有啲自製蛋糕、鬆餅,今日食到飽一飽,下次要再黎飲杯咖啡,試埋其他野☺️

鍾意咖啡嘅朋友,呢度仲有啲咖啡用品可以買。

下午茶