2009-03-29
相信大家對哩位老闆背後既故事都唔會陌生架啦農家餐廳係由以前我細個常常去既農場餐廳演變出黎我由細細個已經常常同屋企人一齊去食buffet到而家大個左 我都有好深刻既印象好掛住哩間餐廳 食既除左佢既味道之外 仲係食落有感情所以當我起星期日檔案見到哩位老闆重新再開餐廳既時候我即刻想第一時間去食 再加上佢哩間分店係開起葵芳人流最旺既葵涌廣場頂樓簡直好方便我先講食物方面 我同屋企人經常幫襯佢個下午茶同晚餐下午茶抵食, 仲要抵食得黎好有水準 例如佢個蜜桃/芒果pancake 價值合理 味道好好加上賣相的確唔錯 好有西餐廳既感覺另外佢個肉醬意粉又係好好食 佢用既意粉既粗幼度入口既感覺唔錯仲有佢d 焗薯, 豬拉烏冬 好味,香口! 晚餐我就會食佢d焗野 例如芝士海蝦焗意粉 燒春雞意粉等再加埋佢個pancake(一件裝)都係加3 蚊 加埋凍熱飲又係加3蚊本身個餐仲跟埋小多士同埋湯 特別係南瓜海鮮湯 好好飲一餐有齊餐湯多士 主菜 餐飲 再加甜品既餐都係$50- 幾十蚊真係好滿足呢 野食又有水準, 好食!不過唯一要改善既係某部分侍應既態度有d差如果唔係, 就perfect 啦不過哩位老闆真係好值得敬佩 同埋我
農家餐廳係由以前我細個常常去既農場餐廳演變出黎
我由細細個已經常常同屋企人一齊去食buffet
到而家大個左 我都有好深刻既印象
好掛住哩間餐廳 食既除左佢既味道之外 仲係食落有感情
所以當我起星期日檔案見到哩位老闆重新再開餐廳既時候
簡直好方便我
先講食物方面 我同屋企人經常幫襯佢個下午茶同晚餐
下午茶抵食, 仲要抵食得黎好有水準
例如佢個蜜桃/芒果pancake 價值合理 味道好好
加上賣相的確唔錯 好有西餐廳既感覺
仲有佢d 焗薯, 豬拉烏冬 好味,香口!
晚餐我就會食佢d焗野 例如芝士海蝦焗意粉 燒春雞意粉等
本身個餐仲跟埋小多士同埋湯 特別係南瓜海鮮湯 好好飲
真係好滿足呢 野食又有水準, 好食!
不過唯一要改善既係某部分侍應既態度有d差
如果唔係, 就perfect 啦
不過哩位老闆真係好值得敬佩 同埋我地香港人好好學習
佢起逆景上不但無放棄 仲不停努力著 終於比佢開返餐廳再黎過
佢既意志同毅力係超乎好多常人
真心希望佢生意愈做愈好 愈做愈開心!
次次見到老闆都好想講支持佢, 但係唔好意思講~哈哈~
希望佢黎到哩到睇到我地咁支持佢啦
好希望東山再起 !!!
我同屋企人一定長期支持你架農家 !