三點鐘接朋友收工一齊去食下午茶,朋友個家姐介紹去呢間度食(不過後來先發現,擺咗個烏龍,佢家姐記錯餐廳名,其實唔係呢間) 但發現嘅時候我哋已經坐低咗,咁就諗住算啦 都坐低咗 下次先食返間啱嘅。 因為仲要食夜晚嗰餐 所以我哋都係諗住叫少少嘢食。我哋叫咗一份炸魚柳拼西多士,一份炸魚柳拼薯條。叫左人嚟落單,有人行咗過嚟,正當我開口想嗌嘢食佢又走咗,隔咗幾秒 再人另一個人過嚟幫我哋落單。有個姐姐嚟上野飲,單手托住個托盤 另一隻手將嘢飲拎上檯面(好正常既行為啦), 可能係杯熱好立克 斟得好滿,姐姐將嘢飲由托盤拎去檯面嘅過程 整瀉咗啲嘢飲喺枱面, 嘢飲瀉喺枱面嘅範圍 超過一隻手掌,同時亦彈到去我度。姐姐毫無反應,我“接”咗一聲以示不滿,佢依然毫無反應。我正想出聲問佢拎紙巾,我留意到枱面有,於是我自行清潔, 呢個時候佢先至好冇誠意咁講句對唔住。我唔要求要咩服務態度,但我認為 你整瀉咗又整到個客,點都應該表示歉意,點解可以咁毫無反應