2021-05-21
早排搞搬屋嘅事真係忙到身心都很疲累, 晚晚都求其食啲野就算搞掂後決定同男友去食餐好少少, 咁啱又遇上520日子 (雖然都無特別留意) 但順便叫慶祝下啦~新環境都唔知有咩好吃, 上OPENRICE搜尋過, 決定BOOK大將來"吃個飽"!事前望過佢有點似"牛x"咁, 自選不用價格嘅肉, 除咗肉類之外是order送來外, 外出也有個自助區任由大家選取, 主要是丸類, 菜類, 甜品, 飲品, 熟食等男友是肉食愛好者, 他選了"澳洲和牛"$258/位咪睇門面唔係太多位, 原來行呀行, 間舖都幾大喎, 容納人數都唔少中間經過自助區, 全部都很乾淨同埋食物是新鮮的! 而且不停見有侍應做refill呢個動作第一印象已很滿意丸類眼看都不是"岩岩慚慚"獅子狗魚蛋, 墨丸, 貢丸, 黑椒牛丸, 日式芝士丸, 芥末丸, 脆皮腸等熟食有炸雞, 日式煎餅, 蛋卷, 醃青瓜, 富士蘋果沙律等醬料區都唔少選擇架有d醬都幾新奇, 好似椰汁芫茜, 柚子昆布等, 都可以試下蔬菜種類都很多, 蒟蒻麵, 鮮准山都有望完樣樣都想食呢度係一人一鍋, 更可自選想要的湯底坐低後侍應好詳細咁同我地講解, 然後我哋各點了最新的"富士蘋果湯
男友是肉食愛好者, 他選了"澳洲和牛"$258/位
中間經過自助區, 全部都很乾淨同埋食物是新鮮的!
而且不停見有侍應做refill呢個動作
第一印象已很滿意
丸類眼看都不是"岩岩慚慚"
熟食有炸雞, 日式煎餅, 蛋卷, 醃青瓜, 富士蘋果沙律等
醬料區都唔少選擇架
有d醬都幾新奇, 好似椰汁芫茜, 柚子昆布等, 都可以試下
蔬菜種類都很多, 蒟蒻麵, 鮮准山都有
望完樣樣都想食
呢度係一人一鍋, 更可自選想要的湯底
坐低後侍應好詳細咁同我地講解,
然後我哋各點了最新的"富士蘋果湯底"同埋"博多味噌湯底"
侍應會先送上2盤肉, 分別有澳洲和牛, 特選雞腿肉和五花肉
你睇下d澳洲和牛幾靚, 少肥紋理又靚, 血紅色好新鮮~~
我地食下食下, 都唔記得食咗幾多盤呀
雞同五花肉都唔錯呀! 全部都好嫩
仲要每盤都有紙條註明係咩肉, 細心
起度講少少個富士蘋果湯底, 最初我以為會有D甜, 原來都係咸湯嚟架, 不過入面就有好多蘋果同埋蟲草花, 感覺係健康D
我都係第一次親手整格仔餅咋, 原來好EASY (當然有溫馨教學先會做到)
除咗肉之外, 呢個真係不得不吃, 超級推介!