2021-05-21 3185 浏览
早排搞搬屋嘅事真係忙到身心都很疲累, 晚晚都求其食啲野就算搞掂後決定同男友去食餐好少少, 咁啱又遇上520日子 (雖然都無特別留意) 但順便叫慶祝下啦~新環境都唔知有咩好吃, 上OPENRICE搜尋過, 決定BOOK大將來"吃個飽"!事前望過佢有點似"牛x"咁, 自選不用價格嘅肉, 除咗肉類之外是order送來外, 外出也有個自助區任由大家選取, 主要是丸類, 菜類, 甜品, 飲品, 熟食等男友是肉食愛好者, 他選了"澳洲和牛"$258/位咪睇門面唔係太多位, 原來行呀行, 間舖都幾大喎, 容納人數都唔少中間經過自助區, 全部都很乾淨同埋食物是新鮮的! 而且不停見有侍應做refill呢個動作第一印象已很滿意丸類眼看都不是"岩岩慚慚"獅子狗魚蛋, 墨丸, 貢丸, 黑椒牛丸, 日式芝士丸, 芥末丸, 脆皮腸等熟食有炸雞, 日式煎餅, 蛋卷, 醃青瓜, 富士蘋果沙律等醬料區都唔少選擇架有d醬都幾新奇, 好似椰汁芫茜, 柚子昆布等, 都可以試下蔬菜種類都很多, 蒟蒻麵, 鮮准山都有望完樣樣都想食呢度係一人一鍋, 更可自選想要的湯底坐低後侍應好詳細咁同我地講解, 然後我哋各點了最新的"富士蘋果湯
早排搞搬屋嘅事真係忙到身心都很疲累, 晚晚都求其食啲野就算

男友是肉食愛好者, 他選了"澳洲和牛"$258/位

中間經過自助區, 全部都很乾淨同埋食物是新鮮的!
而且不停見有侍應做refill呢個動作
第一印象已很滿意

丸類眼看都不是"岩岩慚慚"

熟食有炸雞, 日式煎餅, 蛋卷, 醃青瓜, 富士蘋果沙律等

醬料區都唔少選擇架
有d醬都幾新奇, 好似椰汁芫茜, 柚子昆布等, 都可以試下

蔬菜種類都很多, 蒟蒻麵, 鮮准山都有
望完樣樣都想食

呢度係一人一鍋, 更可自選想要的湯底
坐低後侍應好詳細咁同我地講解,
然後我哋各點了最新的"富士蘋果湯底"同埋"博多味噌湯底"
侍應會先送上2盤肉, 分別有澳洲和牛, 特選雞腿肉和五花肉

你睇下d澳洲和牛幾靚, 少肥紋理又靚, 血紅色好新鮮~~
我地食下食下, 都唔記得食咗幾多盤呀

雞同五花肉都唔錯呀! 全部都好嫩
仲要每盤都有紙條註明係咩肉, 細心
澳洲和牛真係好好食呀, 嫩口有入口即溶嘅感覺, 又唔肥
起度講少少個富士蘋果湯底, 最初我以為會有D甜, 原來都係咸湯嚟架, 不過入面就有好多蘋果同埋蟲草花, 感覺係健康D
侍應都好識做, 會不停巡場為客人加湯
至於自助區中我覺得最特別的就是這個腐皮布包, 原來入面有粒好似湯丸嘅物體, 不過係咸同埋無餡的
最後不能錯過的就是自助爽餅同埋軟雪榚
我都係第一次親手整格仔餅咋, 原來好EASY (當然有溫馨教學先會做到)

配料都非常多
朱古力軟雪榚配抹茶格仔餅超好食, 我成份食哂 (都話女人有2個胃架啦, 明明已很飽)
除咗肉之外, 呢個真係不得不吃, 超級推介!
2021-05-20