2019-02-01 829 浏览
係跑馬地番工,想試下新野,咁岩見到推薦灣仔有間素食放題,見到環境同食物質素都好似唔錯,於是lunchtime特登行左十五分鐘去試下。一點半左右去到,都幾多人,等左一陣都安排到我入座。同預期唔同既係,店面都真係幾細,通道好窄,大家出曬黎夾野就好逼。午市放題78蚊,可以出去攞兩碟野,但其實都無人會check住你。野食既款式唔算太多,係有十款鬆D,但轉餸都轉得幾快,一款食完好快有另一款上。飲品有兩款,一款係花茶,一款係薑汁,兩款都淡淡地,幾好飲。員工全部都好忙碌,因為要轉餸之餘,仲要處理埋外賣,但有個員工都好惡下,有客人問d餸幾時上,佢就大聲話佢,叫佢食左野先,唔好催廚房,又喝個客人,叫佢唔好飲磨菇湯,因為煲燶左。仲鬧廚房做咩個沙律個色咁野,要再整過。午餐放題限時可以食五十分鐘,食完要自己整餐具同廚餘分類。食物素質大部分都唔錯,尤其係黑松露意粉好開胃,有少少有燶味,不過環境真係太逼,員工態度又唔好,未必會想再幫襯。