2013-08-20 13 浏览
等左好耐終於等到VCITY嘅上海婆婆開張,滿心歡喜而去,徹底失望而回。食物差左又細碟左...我地3個大人加1個兩歲B叫左6樣嘢都唔係好夠飽,但就食左五百幾蚊。我地叫左:黃金炒飯 - 個飯幾鹹,仲要成碟得兩隻蝦咁大把,都唔知夠分俾邊個食。黃金四季豆 - 都係鹹多D,同埋唔乾身,好似好趕時間咁。外婆紅燒肉 - 豬肉完全冇豬肉味,成個餸都唔入味...D汁都係淡嘅。銀芽鱔糊 - 之前未試過食鱔糊有骨架囉....仲要鬼咁大條,離晒譜。砂鍋雲吞雞 - 呢個OK,但份量唔多,我地全家都係因為呢個湯先飽咋,飲到成肚水。小籠包 - 都OK,皮簿多汁。個砂鍋雲吞雞嚟到,個STAFF放底左隻碟,碗同餐具就走左去,完全冇意思幫我地分同將D雞同雲吞上碟。但就不停有人幫我地收嘢,想趕我地走咁。以後都唔會再去
食物差左又細碟左...

我地叫左:

黃金四季豆 - 都係鹹多D,同埋唔乾身,好似好趕時間咁。
小籠包 - 都OK,皮簿多汁。

但就不停有人幫我地收嘢,想趕我地走咁。

以後都唔會再去
2013-08-19