2018-01-14
見到有網誌介紹朗豪坊新開咗咧間桃園眷村,台灣什麼什麼過江龍,食物即叫即製! 我下午一點半到達,只有兩個人排隊,完全唔洗排隊,咁咪幫襯下~ 座位環境,店舖規定,點完餐先好去搵位,點餐時店員話飯團(粢飯)要等45分鐘,我話好呀,等咪等囉,睇下你哋啲食物有幾厲害?咁樣我一於好小理,餐點如下:冰豆漿$22咸豆花(熱)$32甜豆花(熱)$28燒餅油條蛋$36肉燥飯團(粢飯)$32台式香腸蔥蛋飯團(粢飯)$42消費共$192個人覺得有啲貴,不過都要試下!我哋差唔多點曬成個Menu嘅食嘢! $192最期待嘅台式香腸蔥花蛋飯團(即粢飯)$42咬咗一啖,見到唔對路,好多糯米,糯米部份偏淋,香腸份量極小(如圖暗黑部份,三份一條香腸),飯多餡小,唔抵食、亦唔好食!!! 💔咬咗3啖,已經冇香腸了,點解唔足料? 極到搵笨囉,完全唔值$42! 失敗指數:💔💔💔肉燥飯團$32,咬咗一啖之後,我以為自己食緊糯米雞,糯米部份超級淋,一Pat Pat咁,餡料部份好多肉汁,肉燥好硬、冇味道,飯多餡小,即叫即製都搞到咁難食,我同朋友都係食咗兩啖就冇再食落去,點餐時仲大我哋要等45分鐘,嘩! 真係巴閉!!失敗指數: 💔💔
咁樣我一於好小理,餐點如下:
冰豆漿$22
咸豆花(熱)$32
甜豆花(熱)$28
燒餅油條蛋$36
肉燥飯團(粢飯)$32
台式香腸蔥蛋飯團(粢飯)$42
消費共$192
個人覺得有啲貴,不過都要試下!
我哋差唔多點曬成個Menu嘅食嘢! $192
最期待嘅台式香腸蔥花蛋飯團(即粢飯)$42
失敗指數:💔💔💔
失敗指數: 💔💔💔💔💔
燒餅油條蛋$36,可以唔試嘅燒餅,好小蛋,因為冇調味,只係得四成脆嘅油條係ok。
失敗指數: 💔
咸豆花(熱)$32,咧碗嘢好好味,所有配料好Match,恰到好處,連唔食蔥嘅人都話咸豆花係推介大家叫嘅! 抵比$32⋯
推介指數:❤️❤️❤️❤️❤️
甜豆花(熱)$28,豆花有酸味(像豆腐變壞味),一啖起、兩啖止,完全唔好食!
失敗指數:💔💔💔
冰豆漿$22,好重黃豆味,好味!
推介指數:❤️❤️❤️❤️
《食後感》
桃園眷村,食物質素差,價錢略貴,唔值得推薦大家去幫襯! 如果你硬係要去試下,我只會推介咸豆漿同埋凍豆漿,其他食物完全唔得。
另外個人覺得香港其實有好多特色賣豆漿粢飯特色小店比咧間更加平、靚、正,香港小店們要加油!