我都知有d 大型餐廳(有幾間係連鎖店)好唔歡迎小朋友,因為無奶油咁大間餐廳無baby high chair, 但第一次遇著間不歡迎小朋友嘅餐廳,6點20分行過,入面好大,有10%客人,咁我有禮地問唔該有無bb chair,個西裝帶眼鏡勁無禮貌女人答(無架,我地無架,語氣超抗拒,趕客態度),咁我兜一圈,得果間日本餐廳,都係想食,6:45就返去話3位丫唔該,佢望一望我答(無位,full 哂)但入面只有30%客人,佢知我想講再補(book 哂架啦,客,無架啦)(極度抗拒表情)!果下好堅嬲,我拖住個細路,推住車,個煩人仲摟ing 計,你咁多枱話無位,門口一個人都無,後尾我仲見到佢個同事唔知講咩,佢就答(個樣勁鬼祟話:係無喎)。但因為要趕住去其他地方搵位,所以都無時間再問,同埋煩人喊緊,不過真係嬲,小朋友都係人,要食飯!
,小朋友都係人,要食飯!