星期六早上,去到餐厅,见仲未到11:30 ,仲有早餐嗌,于是问吓收银:系咪仲有早餐?点知收银个阿姐,非常唔好老脾咁样答:你话有咪有啰!咁明明餐牌仲写住有,又未够时间,问多句啫,使唔使咁嘅声气答啲客人呢?于是就点餐啦,阿姐又好劳气咁响度催促。我哋都知早餐时段就快过,唔知阿姐系咪赶住落场,所以冇乜耐性?其实你可以好声好气,解释吓,唔使用啲咁赶客嘅态度嘅……跟住去到攞餐,啲阿姐又系唔愿做咁款。可以睇吓图中嘅早餐,佢哋将兜通粉放到喺侧边,一拎起就差啲反。如果可以细心啲,将啲重嘅嘢,容易反嘅嘢,放返中间啲,会唔会可以避免一啲不必要嘅意外?食物都OK嘅,价钱亦合理,但系啲员工工作态度就真系…… 其实车站旁边大把选择,专登行过嚟帮衬你,仲要咁嘅态度,真系唔好怪冇生意。
点知收银个阿姐,非常唔好老脾咁样答:你话有咪有啰!
于是就点餐啦,阿姐又好劳气咁响度催促。
跟住去到攞餐,啲阿姐又系唔愿做咁款。
食物都OK嘅,价钱亦合理,但系啲员工工作态度就真系……