這餐廳食物質素尚可。當天試了籠仔飯,豆腐。廚師是可以,但被樓面白鴿眼阿大叔做衰晒餐廳招牌。多次去大澳,原以為當地民風樸素,原來仍有白鴿眼、狗眼看人低的老闆。當天在對面正店,詢問阿姐有沒有抄粉面飯。阿姐語氣好好。叫我去對面分鋪什麼都有。有人帶進分舖,一坐下就有勁hard sell,又話籠仔點出名,又燒鵝幾出名。開了茶,詢問有沒有粉面。他一口回答沒有。(星期六日不做)說道他們不是茶餐廳,只買高檔野,如果想食第二D野,請過主吧,去對面茶餐廳。由於開了茶,只好坐下。最後點了三款菜,呢位阿叔成日講D冷笑話,但字字有骨,言談都是想攞采,成日想笑你窮。可能看我穿得差吧。但去得大澳唔通著老西?另一枱都不見得招呼得好。鬼佬都想叫fried rice, 點知佢話冇。成日hard sell 聾仔。最後鬼佬都只係點左2碟送。佢就大大聲話only two。(手指重要做埋手勢)鬼佬去廁所,佢即刻問,do you want to order more things.問左2~3次。呢D餐廳,點會再幫襯,只有老闆才可以咁白鴿眼。你可以選擇態度差,我可以選擇不幫襯。香港人或本地人建議不要再幫襯,唔係變老襯!