2019-10-16 76 浏览
平時見到午餐其實幾抵食,今次反而試下晚餐小菜,未坐底已經見到一杯足料花茶係枱,加熱水後香氣怡人,原來晚餐都有套餐,選擇了二人餐,有一菜一肉一海鮮,仲有燉湯+白飯姬松茸螺片燉雞海底椰無花果雪梨燉豬展兩款燉湯都試試,個人喜歡燉雞多一點,因為雞和螺片的鮮味好出,而豬展因為海底椰同雪梨好甜,兩款燉湯一鮮一甜,重點是沒有味精蒜蓉炒西蘭花簡單的小菜,西蘭花唔錯,而蒜蓉都夠,但味道唔會太濃郁剛剛好龍躉球蒸豆腐十分推薦選擇這款小菜,龍躉魚油好足口感彈牙,豆腐豆味好濃,兩樣一起吃十分配合,對比其他,這款感覺最抵食香菇北茋銀山焗雞應該是招牌菜之一,很多圖都有介紹這款,錫紙輕輕打開,吸引的香氣就湧出,急不及待夾起一塊雞肉,雞味濃嫩滑多汗汁不用說,醬汁和配料都充分發揮,甜甜地粉絲吸哂d汁最惹味

姬松茸螺片燉雞

海底椰無花果雪梨燉豬展

蒜蓉炒西蘭花
簡單的小菜,西蘭花唔錯,而蒜蓉都夠,但味道唔會太濃郁剛剛好

龍躉球蒸豆腐

香菇北茋銀山焗雞