2007-03-04 15 浏览
3月2日晚1行5人來,叫咗:1)話梅燒雞(半隻)-好彩訂咗,否則售罄,所以建議訂檯時留埋-賣相幾好,有色澤,附上1碟清澈的sauce-隻雞仍好嫩滑,帶d話梅味。個sauce初時以為是淺色的生抽,蘸落先發現喺小"杰",帶小甜同輕輕的話梅味-不錯2)炸蜆芥鯪魚球(當晚特價菜)-有大約8粒-這款鯪魚球外面是沾了米粉碎去炸,所以脆口,內面d魚肉又熱又彈牙,足料-+蜆芥sauce,友人好欣賞,不俗3)魚腐浸莧菜/菠菜(唔記得咗咩菜)-魚腐呈三角形,幾飽滿-咬落去軟身,有d蛋香味,味道不濃不淡,適中-菜是幼身嗰種,連湯入口,濕濕地4)紫菜藕卷拼炒鮮奶-2者不過不失5)白飯x36)雪梨木瓜糖水(送)-友人全部覺得好甜,要加熱水溝淡佢,但我accept得到-間酒家面積好細,被安排坐在魚缸對出的1張檯,幾迫吓。分分鐘中環間翠華茶餐廳都大過佢因連大堂都無。衛生情況就not so good因洗碗時發現2隻還附著污垢-食物唔差,但個人還是喜歡銅鑼灣的順德xx火鍋酒家。但服務就肯定這裡好好多。2個經理好nice,好快手-最初落單時有另1道特價菜賣晒,我哋無再叫replacement因煎焗魽魚又無。食得咁上下,經
3月2日晚1行5人來,叫咗:
1)話梅燒雞(半隻)
-好彩訂咗,否則售罄,所以建議訂檯時留埋
-賣相幾好,有色澤,附上1碟清澈的sauce
-不錯

2)炸蜆芥鯪魚球(當晚特價菜)
-有大約8粒
-+蜆芥sauce,友人好欣賞,不俗

3)魚腐浸莧菜/菠菜(唔記得咗咩菜)
-魚腐呈三角形,幾飽滿
-咬落去軟身,有d蛋香味,味道不濃不淡,適中
-菜是幼身嗰種,連湯入口,濕濕地

4)紫菜藕卷拼炒鮮奶
-2者不過不失

5)白飯x3

6)雪梨木瓜糖水(送)
-友人全部覺得好甜,要加熱水溝淡佢,但我accept得到

-最初落單時有另1道特價菜賣晒,我哋無再叫replacement因煎焗魽魚又無。食得咁上下,經理走來問夠唔夠食

-又知道我哋有排吹水,加水時仲叫我哋慢慢傾

-最後埋單,經理建議下次可先留定想食的菜式,但特價菜就無這個arrangement喇