明天生日,跟男友去了這間餐廳食飯,因為呢度有得print"買一送一"套餐優惠呢~但coupon規定要點$298這個餐,於是我們要了以下食物:麵包: 係一大個法式麵包,好硬....有四種醬汁可以點食,我最鍾意是(應該是橄欖油),裡面有綠色的渣,另外醋都唔錯,但可惜個包太硬了.....(65分)頭盤: 海鮮三重奏(拿破崙一件+炸生蠔一隻+酸辣柚子撈蜆肉數隻)三款中,我最喜愛酸辣柚子撈蜆肉,味道酸酸辣辣,好好味呢~炸生蠔都不錯,但上檯時見到那件拿破崙,還以為上錯甜品,但食落口都ok(70分)湯: 蘑姑忌廉湯+法式麵包一片,蘑姑湯採用新鮮蘑姑煲成,味道不同出面西餐廳的罐頭蘑姑湯一樣味道(75分)主菜: 香草焗羊架,還以為是兩至三件,原來是一大件過,味道都好,而且又淋,羊架底用了蕃薯壓成餅狀,正(80分)另一主菜三文魚飯,這碟三文魚只有一半熟,可能我麻麻地吃魚的關係,所以對這碟三文魚真的麻麻地(70分)甜品: 蜜桃忌廉餅,我反而幾欣賞這道甜品,不太甜,我又很喜愛蜜桃味道呢(80分)現場間中還有樂隊演奏,可以坐下飲杯野,又適合情侶約會的好地方~

麵包
麵包醬汁
海鮮三重奏(拿破崙+炸生蠔+柚子酸辣蜆肉)
鮮蘑姑忌廉湯
香草焗羊架
煎三文魚飯
蜜桃忌廉餅
2009-08-20
麵包醬汁
海鮮三重奏(拿破崙+炸生蠔+柚子酸辣蜆肉)
鮮蘑姑忌廉湯
香草焗羊架