今日放假有事需要出去,返到元朗差唔多4點,未食午飯諗咗一輪決定食老夫子。去到餐廳無需等位,職員示意我邊張枱我就自己行入去。坐低見未有落單的QR code, 又見未抹枱就叫職員幫手。後來發現原來都有好幾枱客同樣揾緊職員抹枱,不過職員正忙於送餐。終於等咗一陣抹好枱,攞到QR code叫咗沙嗲牛肉公仔麵,炒蛋多士,凍奶茶。食物送到後,個麵份量都仲算OK, 但沙嗲牛肉竟然無咩汁,好乾。而份多士就來錯咗份普通的三文治。揾緊職員更換的同時,我就聽到職員向其他食客話今日無多士,只得普通麵包。至於杯凍奶茶,完全淡而無味。整體食物的質素只係勉強OK!同時,我短短20分鐘的時間,發現職員都忙於送餐,因為似乎按照枱號送的,全部都唔正確,所以要逐張枱問,而且職員都好似已經習慣呢個問題,因為另一職員不停又問緊個炸春捲其實係邊張枱。到我食完去埋單時,我發現個收銀阿姐係會向每位埋單的客人,確認相關枱號記錄內的點餐是否正確,相信係因為經常發生錯誤所致。無法相信一間餐廳係竟然可以咁混亂!

2022-05-12