呢间楼上印度餐厅环境几宽敞,无隔版的场景好似好耐无见过。餐厅菜单中英对照,有啲仲有图参考,不过有选择困难症既我睇完图都谂左好耐食咩好,好多都好吸引呢。落单之后先送上例汤,无听错既话老板话系南瓜汤,不过我饮落觉得几重黑椒味,我钟意。Pani Puri 炸米饼配薄荷汁 $88 第一次试呢个印度小食,炸米饼做成炸波波,入面有薯泥及炸面碎(?),自己加红色(味道有点甜,有点像海鲜酱)或绿色(有点辣)的酱汁,然后倒入薄荷汁,成个放入口,脆口爆汁的效果,有趣又好味。Lamb Shank Masala 玛莎拉羊膝 $188两大件羊膝,有钖纸包住方便揸住食,肉质够腍够嫩,而玛莎拉几香,是混合印度香料的调味。食完肉仲有骨髓,不过我唔系啜到好多,食完上网睇见人地用饮筒啜,我徙左…Chicken Curry 原汁咖哩鸡 $86Cheese Naan 芝士烤饼 $36黄咖哩有椰香味,鸡肉大件嫩滑,配饭一流,不过今次只系叫左芝士烤饼。烤饼有少少烟韧,口感唔错,加左芝士就咁食都正,配埋咖哩都好夹。Mango Lassi 芒果酸奶 $37Young Coconut 椰青 $42记得上次饮Lassi叫左少甜都系非常甜

Soup

Cheese Naan 芝士烤饼 $36
Mango  Lassi

Mango Lassi 芒果酸奶 $37
Young Coconut 椰青 $42
记得上次饮Lassi叫左少甜都系非常甜,呢个甜度刚好,唔会好酸,芒果味浓,够滑口,正!

老板几友善,教我地点食个Pani Puri之外,又得闲同客Social下。
用餐时段
Soup