2018-12-19
同家人慶祝生日黎到九龍塘又一城食好DD﹗一早就揀定歷史悠久Dan Ryan(係因為爸爸鎷鎷都幾鐘意﹗)而我認為其中一個原因當然係裝潢風格別具格調又華麗,有唔少充滿美國風情的裝飾,,對大佢地黎講都係一個慶祝生日同紀念日既好地方~先講下菜式,1.雖然呢到價錢偏高,但每道菜都真係份量十足。好似野菌芝士黑松露意大利飯,香口之餘,黑松露味道入口亦極之濃郁,,仲見到一片片既松露,就知道佢有幾足料﹗2.綠色女神沙律:一個沙律有晒所有最愛,鮮蝦同牛油果雖然一個沙律過百蚊認真唔平,但一見到大大碟,蝦大隻,牛油果又多,就覺得真係物有所值。而最特別係佢既沙律汁唔係平常會食到,係為呢幾款配炓而設,令到成個唔同既野溝埋都好配,味道開胃醒神﹗3.就係鋸牛扒,食得美國菜又點少得鋸扒既環節,肉質鬆軟多汁,叫7成熟都唔會太熟,食落剛剛好,不過就唔算好熱,可能煎扒要俾佢冷卻所以唔夠熱,且凍得比較快。4.最後就叫左個TIRAMISU,食甜品都係一樣好睇個人喜好,個人就覺得tiranisu偏甜,有少少漏,不過就好大舊,絕對夠4個人食。因為creamy啲,所以平時就鍾意酒味重,或者咖啡廳味濃,吊下味,食落冇咁滯,但今次呢個就同
先講下菜式,
4.最後就叫左個TIRAMISU,食甜品都係一樣好睇個人喜好,個人就覺得tiranisu偏甜,有少少漏,不過就好大舊,絕對夠4個人食。因為creamy啲,所以平時就鍾意酒味重,或者咖啡廳味濃,吊下味,食落冇咁滯,但今次呢個就同我想像中有出入,覺得非常普通。
4個人食,1個沙律、2個main course 、1個甜品,就已經好夠﹗
黑松露芝士意大利飯
綠色女神沙律