之前兩次經過,被外面裝修及啤酒裝置吸引,所以就在週未來試試。之前也看過餐牌,知道五百幾個二人Set。坐低後待應已表明只有1.5小時便要交枱。跟住問我地要有氣定無氣水,我就問問是否收費,咁佢話要,我地就話只要清水便可以了,佢話無清水。唔緊要我係來想試手工啤,所以我兩個人就一人一杯手工啤,手工啤口味係正的。之後我地叫左個二人餐,包沙律,南瓜湯,豬鞍,蟹肉蝴蝶粉同甜品,仲有應該兩杯野飲(點解話應該之後再講)。首先來個湯,我個碗後裂的,我就叫佢地換過,但換出來係唔熱的,我估應該係整碗倒去隻新碗到,所以唔夠熱。另外見到有人話佢係高級餐廳,我就有保留,因為佢地的餐具只有飯羹,沒有湯羹。跟住個沙律只有一個碟仔的應該人凱撒沙律,一人分兩人Share。完成沙律後等左好一陣才到主菜,帶骨豬鞍。都好味,又係一人分量,兩野KO了。餓住等個意粉,這個黎到,分量係少到Lunch如果人地叫意粉比這個分量根本無可能夠的!就係酒樓一個碗仔的分量的蝴蝶粉。最後來埋個甜品,話係tiramisu,但來到係兩件2cmx2cmx2cm的蛋糕仔,再加一球Cookies and cream雪糕,絕對同tiramisu拉唔上任何關係。
之前也看過餐牌,知道五百幾個二人Set。
坐低後待應已表明只有1.5小時便要交枱。
吃完,飲完。完全唔夠飽就走左。回家後再看Open Rice才記得原本有兩杯餐飲未飲,但係待應完全無提我地,這個自己都有責任的,算啦!
埋單兩個人$79x,我覺得食物質素可以,但分量太少完會唔夠,另外用具質素可提升,如大家比這個價錢絕對可以有更好的選擇。