2021-09-10 35 浏览
-炸洋蔥圈($98)🧅黎到好surprise😲 ,我大鄉里真係未見過咁大舊的洋蒽圈🤩。而且係用咗beer battered嘅方法嚟炸🍺,令到口感更加酥脆😋,真係可以跌到成枱都係碎😂。配埋芝士同tartar醬🧀,一啖一隻醬更加滋味😚。-墨西哥芝士新豬肉薄脆($148)🌮難得飲酒梗係要配nachos啦😎,擺盤靚到隔離見到即刻叫咗🤣。唔係講笑😌,份量多到成座山咁真係食完都飽晒😂。而且係用咗新豬肉同埋純素車打芝士🧀,配埋牛油果醬同蕃茄粒🍅,邪惡得來帶點健康感haha😜。-楓糖黑啤醬燒豬肋骨($288)🐷原先係念住叫牛肋骨🥩,但可能大家都係叫rib啦😅,侍應就聽錯係豬肋骨😌,不過唔緊要啦😙,呢到出名食豬係要試下嘅🤪。想講唔怪得知上之前要收走之前啲嘢啦😗,因為都真係好大碟😲。之前喺其他餐廳食嘅豬肋骨都係偏乾身🐷,但呢個意外地非常之軟身同離骨😚,一切就成嚿肉出咗嚟😎,食落去啖啖肉😋。而且平時都係用糖醋醬😗,今次用咗楓糖黑啤醬令口感更加獨特👍🏻。重點個粟米都好好食😍,食落去超甜加上少少碳香味正呀😝。-香蕉麵包布甸配拖肥醬&vanilla雪糕($78)🍨香蕉上面加咗薄薄嘅一層焦糖🍌,令口感更加豐富😙。而
-炸洋蔥圈($98)🧅

-墨西哥芝士新豬肉薄脆($148)🌮

-楓糖黑啤醬燒豬肋骨($288)🐷

-香蕉麵包布甸配拖肥醬&vanilla雪糕($78)🍨
香蕉上面加咗薄薄嘅一層焦糖🍌,令口感更加豐富😙。而麵包布甸加上香蕉蓉同拖肥醬食落好夾🤩,加埋個淡奶仲多咗少少奶香同埋令到更加濕潤易入口添🤤。我個人就鍾意配埋雲呢拿雪糕一齊食🍦,一冷一熱咁又多種滋味😎。

-Apple Mojito($68)🍹
呢杯係朋友叫嘅但最後變咗我飲😂。呢杯係由rum,like,mint🍀,somersby組合而成嘅🍎,飲落去比較清新🍃,而且加咗somersby味道會比較甜😙,酒嘅味道相對上冇咁重😌。

-Vodka Punch($68)🍹
呢個先係我叫嘅😅,諗住punch水果味應該會比較重易入口d🍊。但我發現我真係唔係幾鍾意食熱情果嗰啲果籽😅,而且apple mojito酒味反而比較淡😚。再加上朋友唔係幾鍾意佢個杯😗,所以我哋就交換咗喇😂。

✨如果唔係好似我哋咁諗住嚟食正餐😌,The blind pig都有提供酒吧小食同埋雞尾酒🍹俾大家吹吓水chill吓架😜。而且侍應好nice🤵🏻‍♂️,會主動問你有咩需要😌,上菜前都會問你ready末同食物o唔ok咁都幾貼心😙。