Menu睇落去份量好似幾多,其中糯米紅棗同蟹粉炒飯份量少得可憐,糯米紅棗味道ok,但蟹粉炒飯,雖然叫炒飯,但只係一碗普通白飯上淋上帶有少量蟹肉蟹粉嘅欠汁,$128/份 實在中伏,索性叫碗白飯中好過。至於服務 我媽咪覺得佢杯水太熱,想加啲涷水,剛巧有個Waiter(英文名S字頭,戴眼鏡嘅女人)經過叫住佢,因為我哋張枱離佢哋放冷熱水個位好近,我媽就指住壺涷水問可唔可以加啲涷水,可能個Waiter可以只係負責帶客同埋單,個樣唔多想理,跟住有第位Waiter經過我哋加水,個S字頭Waiter埋走講咗句“咁近自己加都得啦!”,可能都驚我哋聽唔到,都講得幾大聲下,跟住就施施然行去門口位,企係度。加水都要自己 我洗咩比加一服務費你?近加水位就要自己加,近出菜位係米要自己上菜?

糯米紅棗(現場版)
蟹粉炒飯
2018-02-17
糯米紅棗(現場版)