2016-01-01
平時經過都知多人等位,今次想倒數前試一次,真係一次冇回頭。廚房內部食物做多好也沒用,前線隨時可以倒米! ( ̄∇ ̄)食評相片放最後。見到女僕2個字,先有少少興趣試,但同為女仔,你頭上的長劉海可以夾好少少再黎落單同送餐嗎? 冇笑容,不親切,配上長長亂亂的劉海,女僕? 污蔑了這尊稱,即使不打女僕Cafe這名號,作為 waitees 的儀容亦不整潔。更莫說水準普遍不吸引。全程國語落單,好大異樣感,差d 以為迎合大陸客人,原來係因為台灣餐廳? 不過作為坐落尖沙嘴著名商場的一間開業多年的餐廳,train一d 識雙語或者三語的侍應好難? 餐牌上註明每人最低消費一杯飲料,fine, 每人各點一餐點都唔得? 女僕回應 [ 必須 ] 要點飲料! 這同一般 的認知有好大差距,不過反正都坐個半小時,加上特別日子,冇所謂。夠鐘埋單,去到收銀冇人,叫人冇人理。我叫個fd 放低錢就走啦,先有人來。點點點,收銀話唔收5豪子 ⊙_⊙ 下? 大家AA 有碎銀好正常,就2個5豪子,其他都紙幣,我再望一望佢收銀機前面張紙,大大隻字寫住 [ 千元紙幣恕不找續] ,但冇寫唔收硬幣或者豪子。收銀用國語答一向都唔收,我第一次黎
食評相片放最後。
全程國語落單,好大異樣感,差d
餐牌上註明每人最低消費一杯飲料,fine, 每人各點一餐點都唔得? 女僕回應 [ 必須 ] 要點飲料! 這同一般[最低消費] 的認知有好大差距,不過反正都坐個半小時,加上特別日子,冇所謂。
夠鐘埋單,去到收銀冇人,叫人冇人理。
我叫個fd 放低錢就走啦,先有人來。
點點點,收銀話唔收5豪子 ⊙_⊙ 下?
收銀用國語答一向都唔收,我第一次黎食點知你規矩,而且你一開始都冇寫明唔收,如果你有寫我就服!
我fd 屈服換比佢 ,但其實你地內部解決都好簡單,一係就係門口同收銀寫住[ 只收刷卡不收現金硬幣] 云云…
檸檬青醬雞腿麵
3人share 份量剛好
脆同鬆軟2種口感各有千秋,不過個人偏好鬆軟,草莓雪糕賣相好吸引。
果茶都好正,好多雜果,清清地易入口,雖然有d 似飲色素茶 一壺果茶有4,5杯,慢慢嘆唔錯
不過要吃這點東西,去茶木也差不多,沒有回頭的必要。