2018-01-10
今日第一次黎試,睇完餐牌時真心覺得吾錯,期待十足,不過食完就覺得很可惜。首先先評食物。我們點了小籠包,紅燒牛肉麵,千層肉,之後再加一個瑤柱蛋白炒飯。本來想點個湯的,不過兩個人食就算了。小籠包黑白造型特別,味道兩者亦算各有特式。紅燒牛肉麵很好,建議湯底可再濃味一點。千層肉最好食,剛好配吃一流。整體來說是可吸引回頭客的。可惜的是餐廳人手不足及培訓未到位。先不說首次想點餐都花了15分鐘,原因是根本沒有侍應往我們那邊的區域看一眼。如果我們是坐死角位就算了,可我們是坐在門口直入的位置,旁邊幾枱想落單或者結單都好似“不可能的任務”。就算有侍應係附近,佢地都好似“專心一意”做緊手頭上既野,無我境界完全睇吾我地。到想再攞餐牌點單,我地由耐心等候,到最後放棄左自己走去攞,然後直接走去搵侍應落單。我突然覺得可以建議每枱不如放部PAD,我地自己點完慢慢等仲好。第一吾駛等禁耐,第二又吾會冇落到單。最緊要係完全幫輕左班同事,減輕人手不足的問題。真心覺得食物不錯,所以希望服務上會有改善。期望下次去會食得更開心。
整體來說是可吸引回頭客的。
可惜的是餐廳人手不足及培訓未到位。