揀呢間餐廳係因為壽星女決定~話見到openrice成日都彈呢間餐廳出嚟,就話好想去試,睇到啲人post啲相出嚟好靚,咁就決定去試啦~一拉開門,見到得幾張枱,啲座位幾迫下,有位伯伯係度唱現場,又幾特別下…同埋見到只招待會員個牌仔(感覺上好似幾高級),但現實環境睇落去都係一間普通嘅西餐。打開餐牌睇,大部份全部都係套餐,如果計頁數咁講,幾乎10頁入面有8頁都係套餐(當然我冇去數過究竟有幾多頁啦~),我唔知佢哋係咪主打食羊,好幾個餐都有羊,我哋本身唔食羊,所以選擇又少咗,於是唯有叫兩個一人餐再加個珍寶海鮮拼盤啦~海鮮拼盤又係set死晒啲配搭,想話叫有生蠔嘅拼盤,又係得兩款揀,咁我哋想食蠔,所以揀咗個多生蠔嘅拼盤,搭咗另外兩款海鮮(大蝦同青口),嚟到時見到啲蝦後,完全覺得襯托唔起大蝦呢個稱呼,啲青口味道幾好,不過就超細隻~另有叫嗰兩個1人餐,一個係牛,一個係豬肋骨,豬嗰個真係好食嘅~但至於牛乜粒嗰個呢~唉…又韌,又“鞋”,咬到牙都軟都咬唔爛🙄第一粒都係夾硬吞落去,第二粒就真係冇再食囉~真係試一次就夠
真係試一次就夠
2018-11-01