2017-01-02 685 浏览
一心想試新嘢, 同老公行完山去食lunch, 就揀咗mango tree cafe. 假日關係,場內坐無虛席, 等咗10分鐘獲安排入坐, 用餐限時1.5小時。想試出名cream brulee, 賣晒。 反正肚餓叫個fusion 金不換辣肉炒意粉&雞絲札肉湯粉試下。 眼見場內服務員好新, 不斷打爛嘢聲, 都知道伏, 由落單,傳菜到廚房都一環一環出錯。我地等咗30分鐘, 湯粉送咗去隔離枱, 人地遲過我地落單, 食完碗粉, 我地一碟嘢都未上, 人地第二碗粉又到, 先發現之前送錯枱, 我地又再落空, 我終於發聲, 點知1嚟嚟2碟意粉, 又漏咗過湯粉, 場內又打爛嘢喇!亂亂亂,叫佢收走多咗嘅意粉, 免佢charge 多咗。湯粉終於上枱, 個雪碧又未上,sigh.... 想試下嘅朋友,要等等, 佢地做熟d先喇, 我未食已經一肚氣, 完全無service recovery, 口爽爽一句sorry 跟緊, 就算。。。