(非会员)
說話約左兩個朋友食飯,大家又想食齋,諗住喺度見到呢間嘢D食評唔差去試,仲搵左成半個中,換黎咁既服務一入到去我地都知地方唔大,都唔緊要啦,因為都見到好多人食,直覺會感覺D嘢OK啦,但又唔知食乜好,我朋友又想食酸齋---點知冇囉 都算啦,問下個阿姐有乜好介紹就淨係識叫我地叫羅漢齋同八珍上素,但問佢有乜唔同,佢居然話冇乜唔同囉 叫佢攞多對筷子同匙更都冇左影,要叫兩次先攞最後有個阿叔搭散話炸雲呑幾好就叫左呢個同炒木耳翠玉瓜...........D嘢算上得快,之後再落左個白飯同粟米粥,就係個粟米粥出事,第一次落時佢又唔出聲話即煮要等喎,仲要原來漏單,隔成15分中見未黎我個朋友問佢,佢就好悔氣話呢D即煮同埋得一個爐,我都見唔到有落單喎 咁再落過啦,但我地坐下食下又過左成幾個字見果兩碟嘢都食完,但碗粥都未到囉咁咪同佢講未煮就唔要啦,買單啦,之後佢好快咁拎左碗粥出黎(但我地已經賣左單,所以佢話送俾阿婆食,婆婆仲好好心咁同佢宣傳話好好食架,你地一人一D食左佢啦,但已經唔想食囉)我其中一個FD俾錢先,咁我同另一個喺度掛住整返D褸,淨係聽到俾錢個朋友行出去時好大聲話冇下次啦,唔會再黎食出到去先知原來個阿姐

叫佢攞多對筷子同匙更都冇左影,要叫兩次先攞

出到去先知原來個阿姐同我個FD講你地咁冇耐性下次唔好黎食啦,原來等一碗粟米粥等成半個中有多都叫冇耐性囉,佢講嘢D態度係超衰,係咁既,佢都係齋口唔齋心架啦,憑乜開齋鋪呀,仲要喺鋪頭寫咩 "對人要寬心",食呢餐間直谷氣呀
2010-01-07