2020-10-19
因為屋企人嘅關係,所以我其實對𝑀𝑜𝑛𝑐ℎℎ𝑖𝑐ℎ𝑖有一種好特殊嘅情意結🙈之前男朋友喺𝐹𝑎𝑐𝑒𝑏𝑜𝑜𝑘見到有黃店同𝑀𝑜𝑛𝑐ℎℎ𝑖𝑐ℎ𝑖 𝑐𝑟𝑜𝑠𝑠𝑜𝑣𝑒𝑟就𝑡𝑎𝑔咗我,所以我決定點都要一食!🍴秋の二人餐 ($348)🔸主食 意粉同飯各1款🔸🍝博多明太子意粉意粉軟硬適中,明太子份量好多,不過意粉cream落得都幾重手,同紫菜及鏗魚碎撈好後每一啖都食到好rich cream味,相對明太子嘅味道削弱咗,同埋紫菜同鏗魚碎比較難撈勻,容易癡埋一舊🤣不過整體唔差,幾好食~🍛 吉列豬扒咖哩蛋包飯呢個咖哩飯就真係比較失望😞咖哩醬略為過稀,同埋除咗醬就連一D蔬菜都無ˊ_>ˋ蛋幾滑,不過豬扒就較薄同埋層炸衣好易分離。建議大家可以叫另外嘅飯類🙈🔸小食1款🔸🦪原隻脆炸吉列蠔有三隻~蠔唔算好大隻不過炸得幾好食,比起吉列豬扒,吉列蠔嘅炸衣反而做得出色好多,好酥脆。🔸迷你甜品4款🔸🍮布丁燒面頭印咗隻𝑀𝑜𝑛𝑐ℎℎ𝑖𝑐ℎ𝑖~布丁層蛋味尚可,都幾滑,唔會太甜,不過蛋糕層入口即散,太過濕,大大扣咗分ಠ_ಠ🍰歌劇院蛋糕4款甜品入面最好食係呢個🙈口感一如歌劇院蛋糕挺身同分層清晰,朱古力味都幾濃~最底層係一塊硬身朱古力,比
🍴秋の二人餐 ($348)
🔸主食 意粉同飯各1款🔸
🍝博多明太子意粉
🍛 吉列豬扒咖哩蛋包飯
呢個咖哩飯就真係比較失望😞
咖哩醬略為過稀,同埋除咗醬就連一D蔬菜都無ˊ_>ˋ
蛋幾滑,不過豬扒就較薄同埋層炸衣好易分離。
建議大家可以叫另外嘅飯類🙈
🔸小食1款🔸
🦪原隻脆炸吉列蠔
🔸迷你甜品4款🔸
🍮布丁燒
面頭印咗隻𝑀𝑜𝑛𝑐ℎℎ𝑖𝑐ℎ𝑖~
🍰歌劇院蛋糕
4款甜品入面最好食係呢個🙈口感一如歌劇院蛋糕挺身同分層清晰,朱古力味都幾濃~最底層係一塊硬身朱古力,比較難切開,不過加埋上層蛋糕一齊食,朱古力更加突出♡´・ᴗ・`♡
🌰栗子撻
撻皮太淋,栗子味並唔重,唔推薦大家叫
🍰抹茶卷蛋
蛋糕鬆軟,中間抹茶味唔算太濃不過尚可,我覺得都係眾多迷你甜品入面值得order嘅一個~
🔸飲品🔸
☕️𝐿𝑎𝑡𝑡𝑒 & 𝑀𝑎𝑡𝑐ℎ𝑎 𝐿𝑎𝑡𝑡𝑒
兩杯味道都正常發揮,但如果我杯𝑀𝑎𝑡𝑐ℎ𝑎 𝐿𝑎𝑡𝑡𝑒再熱D就好了🤣
Order秋の二人餐仲會送一隻細size嘅竹纖碟同2個鎖匙扣俾食客,而我最尾都再帶走咗隻𝑀𝑜𝑛𝑐ℎℎ𝑖𝑐ℎ𝑖返屋企🤣
你問我好唔好食我又覺得唔係話特別好食,不過如果你都鐘意𝑀𝑜𝑛𝑐ℎℎ𝑖𝑐ℎ𝑖就不妨打下卡,但我覺得如果造型上唔單單用紙牌會更好~